Vyhlásenie predsedu SaS Richarda Sulíka

12.04.2013 Bratislava

Po dôkladnom vyhodnotení posledných aktivít Jozefa Kollára a jeho prívržencov ich vyzývam, aby opustili stranu Sloboda a Solidarita.

Môjmu opakovanému záujmu hľadať prienik názorov a udržať jednotu strany dodávali energiu aj slová Jozefa Kollára, ktorý pred voľbami predsedu strany vyhlásil, že „budem pre SaS ďalej naplno pracovať bez ohľadu na výsledok marcového kongresu“.

Hodnota tohto záväzku je už nulová. Neúspešný kandidát na predsedu SaS sa odmietol stať podpredsedom a dnes otvorene hovorí, že v ďalšom smerovaní strany nevidí svoje miesto. A to aj napriek tomu, že som akceptoval významnú časť jeho zámerov z predvolebného programu v nádeji, že ich budeme napĺňať spoločne.

Poslanec SaS a člen Republikovej rady Daniel Krajcer zas tvrdí, že šanca ostať v SaS je minimálna.

Berieme to na vedomie.

Dámy a páni v SaS, ktorí sa nedokážete vyrovnať s porážkou, odíďte. Urobte to hneď a dôstojne s ohľadom na svoju vlastnú tvár, ak vám už na členoch SaS, ktorí chcú v strane zostať, nezáleží.

Apelujem na zvyšky vašej slušnosti a zdravý rozum, aby ste prestali štvavými rečami ničiť povesť strany Sloboda a Solidarita v médiách a na diskusných fórach. Verte, Slovensko má úplne iné problémy, ako byť unavované vašou frustráciou z toho, že výsledok demokratických volieb v SaS je iný, ako ste si želali.

Na záver mi dovoľte obrátiť sa k našim voličom: Buďte, prosím, trpezliví a zostaňte s nami. Nositelia hodnôt, pre ktoré ste SaS volili, v SaS zostávajú a budú ďalej bojovať o vašu priazeň.

Richard Sulík
 

Vyberte región